Otwieracze do butelek- produkt, bez którego nie poradziłaby sobie żadna restauracja

Organizacja miejsca pracy to zawsze połowa sukcesu. Zwłaszcza gdy działa się pod presją czasu. Wtedy każdy najdrobniejszy szczegół ma znaczenie. W końcu to on może zadecydować, czy dane przedsięwzięcie kulinarne zostanie docenione, czy odejdzie w zapomnienie.

Dlaczego organizacja pracy jest taka ważna?

Przede wszystkim dlatego, że restauracja, czy jadłodajnia ma dziennie setki zamówień i to od ich realizacji zależy zadowolenie klientów się tam stołujących. Dlatego też lokal z gastronomicznego topu nie może pozwolić sobie na niedociągnięcia organizacyjne. Z tego też powodu zatrudnia kelnerów i kucharzy, którzy doskonale znają się na obsługiwaniu gości oraz przygotowywaniu różnych potraw z wielu zakątków świata.

Tylko uniwersalne menu i najwyższy standard usług są w stanie przyciągnąć nowe rzesze smakoszy. Oczywiście udział w tym sukcesie mają również sprzęty kuchenne dobrej jakości, gdyż to za ich przyczyną czas oczekiwania na zamówiony posiłek skraca się do absolutnego minimum.

Jaką rolę w tym wszystkim odgrywają otwieracze do butelek i otwieracz do puszek?

Strategiczną, gdyż pozwalają one na przyśpieszenie tempa prac. W końcu w tak wielkiej kuchni restauracyjnej zawsze znajdzie się jakaś puszka czy butelka do otwarcia. Poza tym w lokalach gastronomicznych liczy się przede wszystkim smak potraw i czas ich podania. Otwieracz do puszek pomaga kucharzowi wygrać walkę z opornymi pojemnikami i tym samym skupić się wyłącznie na gotowaniu.

Co oprócz otwieracza do puszek i otwieracza do butelek przydaje się w restauracyjnej kuchni:

Są to z pewnością:

• mikrofala, bo można za jej pośrednictwem szybko odgrzewać zimne i zamarznięte dania.
• obieraczka do ziemniaków, gdyż pracuje szybciej niż tradycyjny nóż.
• czajnik elektryczny, bo zawsze jest gotowy do użycia i ma sporą pojemność.
• tasak i deska do krojenia, bo to sprzęty, na których pracuje się najwięcej.